TA NEA Logo
Παρασκευή 25 Μαίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Νέα λύση για φλεβικά προβλήματα των κάτω άκρων


Δημοσίευση: 19-3-2010, 14:29 Τελευταία ανανέωση: 19-3-2010, 14:30
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο

Μία νέα ολοκληρωμένη λύση για την αντιμετώπιση των τόσο συχνών προβλημάτων στις φλέβες των κάτωάκρων - το Antistax. σε δύο μορφές δισκία και gelμε φυσικά φλαβονοειδή, παρουσιάστηκε χτεςκατά τη διάρκεια σχετικής Συνέντευξης Τύπου.

Το Antistax® έρχεται να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε όλους όσους ζητούν μια απλή, εύχρηστη και φυσική λύση για την αποτελεσματική ανακούφιση από το βάρος, το οίδημα, τον πόνο , την κούραση και τελικά τηνδιατήρηση της υγείας των φλεβών στα κάτω άκρα.

Τα φυσικά φλαβονοειδή που περιέχονται στο Antistax®είναι φυσικές ουσίες που προέρχονται από το εκχύλισμα των φύλλων της κόκκινης αμπέλου (Vitis vinifera)- AS 195.

Το AS 195 είναι μοναδικό τυποποιημένο εκχύλισμα φυσικών φλαβονοειδών, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως επί πολλά χρόνια και σε πολλές άλλες χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.λπ. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότιανακουφίζει από τα συνηθισμέναενοχλητικά συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας όπως το πρήξιμο των αστραγάλων, το αίσθημα καψίματος και βάρους των κάτω άκρων καθώς και τις κράμπες.

Τα φλεβικά προβλήματα των κάτω άκρων, που οφείλονται στη Φλεβική Ανεπάρκεια, όπως τόνισαν οι ομιλητές, ταλαιπωρούν πάνω από το 50% των Ελλήνων και με τις γυναίκες να κατέχουν την πρώτη θέση.

Πόδια πρησμένα, κουρασμένα, με αίσθημα βάρους και πόνο είναι τα κύρια και ενοχλητικά συμπτώματα, ιδίως όταν ο καιρός είναι ζεστός, και έπειτα από μια κουραστική ημέρα. H ακινησία, η ορθοστασία, η ζέστη, ορισμένα φάρμακα, όπως π.χ. η κορτιζόνη αλλά και το πολύ αλάτι στο φαγητό, μπορεί να είναι η αφορμή.

Οι κύριοι παράγοντες προδιάθεσης είναι οι γενετικoί παράγοντες (π.χ. αριθμός βαλβίδων στα φλεβικά αγγεία), η ηλικία - αυξάνεται με την ηλικία στους άνδρες και στις γυναίκεςκαι για τις γυναίκες η εγκυμοσύνη, ο αριθμός τοκετών, η χρήση αντισυλληπτικών, κ.λπ.

Δευτερεύοντες παράγοντες προδιάθεσης είναι η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής άσκησης, τα μεγάλα διαστήματα σε όρθια ή καθιστή στάση, η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες , τα ατυχήματα, οι εγχειρήσεις, οι παθήσεις των αρθρώσεων, η δυσκοιλιότητακαι η κακή διατροφή.

Οι συνέπειες της παραπάνω κατάστασης προοδευτικά γίνονται πιο έντονα. Συγκεκριμένα μετά τα αρχικό στάδιο που είναι πόνος, αίσθημα τάσης, βάρους και καψίματος στα πόδια καθώς επίσης και κράμπες ακολουθούν η εμφάνιση μικρών κιρσών ή ευρυαγγειών (μικρά κόκκινα επιφανειακά φλεβίδια) και η εμφάνιση οιδήματος (πρησμένα πόδια). Στα επόμενα στάδια αρχίζουν οι πιο σοβαρές δερματικές αλλοιώσειςμε μια χαρακτηριστική μελάχρωση του δέρματος και προχωράνε σε πιο σοβαρά συμπτώματα.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να είναι ολιστική. Περιλαμβάνει γενικούς κανόνες (απώλεια σωματικού βάρους, αποφυγή πολύωρης ορθοστασίας και καθιστικής ζωής, κατάλληλη χρήση ανατομικών υποδημάτων, αποφυγή υψηλής θερμοκρασίας, αποφυγή χρήσης στενών ενδυμάτων), εφαρμογή κάλτσας διαβαθμισμένης συμπίεσης, κινησιοθεραπεία , αποιδηματικά-φλεβοτονικά φάρμακα.

Οι ομιλητές τόνισαν ότιη κυριότερη αιτία που καθιστά τα φλαβονοειδή ευεργετικά για την υγεία είναι οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, παρόμοιες με αυτές των βιταμινών C και Ε.

Σε πολλές κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι τα φυσικά φλαβονοειδή βοηθούν στην διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι προστατεύουν το αγγειακό επιθήλιο σταθεροποιώντας τις μεμβράνες και αυξάνουν την ελαστικότητα τους (ομαλοποίηση της αγγειακής διαπερατότητας). Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι η διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας, η μείωση της εμφάνισης οιδημάτων (πρησμένα πόδια) και ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους και πόνο

 

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα